Boekpresentatie 15 juni 2023

Uitnodiging2-1
De aankondiging was dat het een feestelijke presentatie zou worden en dat is gelukt.
De verwachting was dat er niet veel mensen zouden komen, maar dat was een verkeerde inschatting.
Vrienden, familie, buren, collega’s van weleer, medewerkers van het Stadsmuseum Rhenen, leden van Deventer Literair en andere belangstellenden.
Er moesten extra stoelen aangesleept worden die links en rechts in de winkel werden geplaatst.
De wervende en interessante toelichting van Bep, de mooie voorleesfragmenten van Ids en de prachtige gedichten van Elsz die wonderbaarlijk mooi aansloten op de fragmenten.
 

Het uitreiken van het eerste exemplaar aan Alice van Diepen, niet alleen directeur van bibliotheek Deventer, maar ook iemand met grote affiniteit met kunst en ze heeft zelfs een tijd in Koog aan de Zaan gewoond. De plaats waar Jan Adam geboren en opgegroeid is.

En dan, de boeken werden onthuld en daar lagen ze dan, bijna eigenwijs tussen alle andere boeken. Een beetje onwerkelijk was dat wel. Een toast uitbrengen was hier op zijn plaats.

Zoon Peter-Anders komt goed van pas. Hij maakt professioneel een rondje met bubbels.

Het was even spannend of er mensen waren die het boek zelf wilden hebben. We hebben wel eens een boekpresentatie meegemaakt waarbij de schrijver niet eens aan de signeertafel hoefde plaats te nemen.

De dames van Stadsmuseum Rhenen. Zij hebben ter voorbereiding van de expositie het verhaal al gelezen en zijn er lovend over.

Maike Woldring, directeur van Stadsmuseum Rhenen. In dat museum komt vanaf 15 oktober een tentoonstelling met vooral werk van Jan Adam Zandleven en enkele  tijdgenoten.

Collega’s Annet en Marianne

 

Tot slot de nazit bij Maxime waar de medewerkers vóór de presentatie al belangstelling toonden. Er na kregen we een fles Cava om uit schenken en vuurwerk op tafel.

Bep en Elsz, heel erg bedankt voor jullie inzet en betrokkenheid. Dat heeft zeker bijgedragen aan het succes van deze avond.
De foto’s zijn van Frans Rentink.
Frans bedankt man, dit vergeten we nooit meer en er is zoveel te bekijken!

2 gedachten over “Boekpresentatie 15 juni 2023”

  1. Dag Ria en Ids,
    Heel hartelijk gefeliciteerd met het verschijnen van Z&Z! Ik had me er op verheugd maar kon er door omstandigheden niet bij zijn. Dat spijt me echt. Ik wil natuurlijk wel heel graag een exemplaar bestellen. Kan dat zo? Anders hoor ik het nog wel.
    Hartelijke groeten!
    Femke Lagaaij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven