Het boek: Vader & Zoon

Een biografisch verhaal

Boomlandschap met op de achtergrond wasgoed aan de lijn. JAZ-1911-091

Het boek over Zandleven en zoon is geschreven en gecorrigeerd. Het binnenwerk begint zijn vorm te krijgen en het omslag is ontworpen door Robbert Zweegman.
De fondsen zijn aangeschreven en van de verffabriek Zandleven (Waling Dijkstra) hebben we de toezegging dat hij een flink aantal boeken zal afnemen.
We willen op verschillende plaatsen een presentatie of lezing geven. Plaatsen die in aanmerking komen omdat de Zandlevens daar een rol hebben gespeeld, zijn: Leeuwarden, Enschede, Koog aan de Zaan, Wijk aan Zee en Duin, Gorssel, Hengelo (Gelderland), Putten en Rhenen.
Met de verffabriek Zandleven in Leeuwarden is afgesproken dat een presentatie in de hal van de fabriek kan. In Stads Museum Rhenen komt een expositie van medio oktober tot medio februari 2024 : ‘Zandleven en tijdgenoten’.
Nu nog een aantal puntjes op de i zetten.
Kijk voor het volledige schilderij in het museum http://www.zandleven.nl

Het boek

Het boek over Jan Adam en zijn vader begint aardig vorm te krijgen. Het is een meerjarenproces geworden waarbij veel informatie vanuit de familie is opgenomen. In een stamboomonderzoek, opgetekend in een oud hotelboek, vonden we veel namen en jaartallen. We kregen glas-negatieven die we hebben laten afdrukken. Boven mijn computer hangen de portretten van Thomas Zandleven met zijn tweede vrouw. Daarnaast Jan Adam, Janke (zijn verloofde), zus Grietje en de broers Frits en Johan. Daarmee hebben de personen een gezicht gekregen wat heeft geholpen bij het schrijven van de tekst.
Natuurlijk hielp het zoeken in kranten uit die tijd (via Delpher) enorm en dat heeft vaak een verrassende kijk op de geschiedenis gegeven.

 

Scroll naar boven