Het boek

Het boek over Jan Adam en zijn vader begint aardig vorm te krijgen. Het is een meerjarenproces geworden waarbij veel informatie vanuit de familie is opgenomen. In een stamboomonderzoek, opgetekend in een oud hotelboek, vonden we veel namen en jaartallen. We kregen glas-negatieven die we hebben laten afdrukken. Boven mijn computer hangen de portretten van Thomas Zandleven met zijn tweede vrouw. Daarnaast Jan Adam, Janke (zijn verloofde), zus Grietje en de broers Frits en Johan. Daarmee hebben de personen een gezicht gekregen wat heeft geholpen bij het schrijven van de tekst.
Natuurlijk hielp het zoeken in kranten uit die tijd (via Delpher) enorm en dat heeft vaak een verrassende kijk op de geschiedenis gegeven.

 

2 gedachten over “Het boek”

 1. Erik van't Hull

  Goedemiddag,

  Zeer geïnteresseerd in wat u doet. Kan ik alvast intekenen voor het te verschijnen boek?
  En helemaal omdat wij meerdere schilderijen van Zandleven in onze families hebben. Dat zit zo: mijn moeder was de jongste dochter van Antje Elisabeth Zandleven. Deze laatste was de middelste dochter uit het tweede huwelijk van Thomas Zandleven. Jan Adam was dus een halfbroer van mijn grootmoeder. Zij kende ook het huis in Hengelo (Geld.), waar ikzelf ook geweest ben, maar dan in een heel ander verband, het beroemde bruggetje was er nog…….Volgens mijn moeder kwamen de wat minder gelukte schilderijen in onze familie terecht en zo komt het dat we er een aantal hebben, inmiddels verdeeld over zes laatste erfgenamen, tw. de kinderen van mijn moeder en haar oudste zus.
  Ik heb mijn eerste kinderjaren doorgebracht in de Leeuwerikstraat 5 te Leeuwarden, bij oma in huis. Ik weet niet beter dat Thomas Zandleven ernaast gewoond heeft, op nummer 3. Ik herinner me nog een oud Fries omaatje, waar ik een keer geweest ben in Leeuwarden. Ik vermoed dat dit de tweede vrouw is geweest van Thomas Zandleven.

  wellicht tot een vervolg?

  met vriendelijke groet,
  Erik van’t Hull
  Cattepoelseweg 329
  6815 CG Arnhem
  026-4435088

  1. Ria Zandleven

   Dag Erik,
   Wat leuk, deze reactie!
   het boek kan nog niet in de voorverkoop omdat er nog één en ander met officiële instanties moet gebeuren. Maar dat komt wel in orde.
   Om op deze manier familie tegen te komen is wel heel leuk. Jouw grootmoeder komt een klein beetje in het boek voor.
   Het lijkt ons fijn om een keer naar Arnhem te komen om over die geschiedenis te praten. En net als jullie hebben wij ook het minder geslaagde werk van de schilder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven